runeg-bilde

Jeg husker Saga Landhandleri på Harpefoss.

Der kunne man få det meste, på en eller annen måte, og med personlig vri. Det synes jeg er en god oppskrift.

Jeg liker jo å drive med litt av hvert.

Så velkommen til Rune G’s Landhandel.

Jakten på sannheten

Jeg har gjennom størsteparten av livet trodd at rettssystemet vårt tok sikte på å finne fram til sannheten, og så dømme i forhold til det. Forsvarerens rolle skulle være å finne grunner og motiver til å dømme tiltalte mildest mulig. Trodde jeg. Jeg har etter hvert innsett at forsvareren ser sin oppgave å oppnå frifinnelse, selv om det er åpenbart at gjerningsmannen er skyldig. Det kan godt hende at jeg har misforstått, og at det alltid har vært forsvarets rolle. Men i så fall spiller sannheten annenfiolin, og det sliter jeg litt med. Jeg er enig i at skyldspørsmålet skal vurderes grundig, men jeg tror jeg fortsatt mener at også forsvareren må ha som formål å søke sannheten. Løgnen er aldri konstruktiv og byggende.

Facebook
Kontakt

Mobil:
924 05 615

E-post:
rune@runeg.no